De Paşte, la slujbă vs. acasă

0
413

Guvernul Câțu cere românilor, prin vocea Ministrului de Interne, Lucian Bode, să rămână acasă în noaptea de Paște, dacă nu merg la sluba de Înviere. Acesta din urmă a avertizat că circulația pe timpul nopții va fi permisă „doar pentru participanții la slujbele religioase”.


Anuntul ministrului Bode a generat reactii din partea românilor. Astfel, 60,19% dintre acestia apreciază ca injustă o asemea masura, in vreme ce, 39, 81% sunt de acord cu ea.Un numar mare de români, 65,05% au declarat ca vor merge la slujba de Înviere, in timp ce 34,95% consideră ca e mai bine sa stea acasa in actualele conditii de criza sanitara.Romanii par a fi disciplinati in majoritatea lor, 63,30% declarand ca nu vor incalca restrictiile doar pentru a sfida deciziile guvernului. Totusi 36,70% dintre acestia sunt decisi sa faca o plimbare in noaptea de Paste cu alt obiectiv decat cel al participarii la slujba de inviere.
Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1030 de respondenţi, din rândul populaţiei adulte, rezidentă în România, în vârstă de 18 ani şi peste, eroarea fiind de plus – minus 3,1% la un nivel de încredere de 95%.
Datele au fost colectate pe baza chestionarului online, respectându-se raportul de reprezentativitate a eşantioanelor cu îndeplinirea criteriilor de relevanţă.
Validarea eşantionlui s-a realizat pe baza ultimilor date INS.
Insomar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.