Guvernul Câțu cere românilor, prin vocea Ministrului de Interne, Lucian Bode, să rămână acasă în noaptea de Paște, dacă nu merg la sluba de Înviere. Acesta din urmă a avertizat că circulația pe timpul nopții va fi permisă „doar pentru participanții la slujbele religioase”.

Apreciați ca justă o asemenea măsură?
Veţi merge la slujba de Înviere?
Veţi ieşi la plimbare în noaptea de Paşte, nu neaparăt la slujba de inviere, ignorând aceasta restricţie?
În ce categorie de vârstă vă încadrați?
Sunteți bărbat sau femeie?
Care este ultima școală absolvită?
1030 votes · 6180 answers

Anuntul ministrului Bode a generat reactii din partea românilor. Astfel, 60,19% dintre acestia apreciază ca injustă o asemea masura, in vreme ce, 39, 81% sunt de acord cu ea.Un numar mare de români, 65,05% au declarat ca vor merge la slujba de Înviere, in timp ce 34,95% consideră ca e mai bine sa stea acasa in actualele conditii de criza sanitara.Romanii par a fi disciplinati in majoritatea lor, 63,30% declarand ca nu vor incalca restrictiile doar pentru a sfida deciziile guvernului. Totusi 36,70% dintre acestia sunt decisi sa faca o plimbare in noaptea de Paste cu alt obiectiv decat cel al participarii la slujba de inviere.
Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1030 de respondenţi, din rândul populaţiei adulte, rezidentă în România, în vârstă de 18 ani şi peste, eroarea fiind de plus – minus 3,1% la un nivel de încredere de 95%.
Datele au fost colectate pe baza chestionarului online, respectându-se raportul de reprezentativitate a eşantioanelor cu îndeplinirea criteriilor de relevanţă.
Validarea eşantionlui s-a realizat pe baza ultimilor date INS.
Insomar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here