Încă odată PNRR

0
978

Vicepremierul Dan Barna a declarat marţi că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) va fi aprobat de Comisia Europeană în septembrie, iar la începutul anului viitor vor veni primii bani în ţară.
„Lucrurile sunt exact aşa cum e normal să fie. Acum o săptămână, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, colegul meu Cristian Ghinea, a fost la Bruxelles, s-au clarificat marea parte a detaliilor şi pe partea de reformă şi pe partea de investiţii. În septembrie vom avea aprobat programul şi cred că de la începutul anului vor veni primele zeci de milioane în ţară pe proiectele aflate în desfăşurare”, a afirmat Dan Barna.
Comisia Europeană a transmis o serie de observații Guvernului la Planul Național de Redresare și Reziliență. Sunt mai multe capitole unde oficialii europeni solicită informații suplimentare, sau despre care spun că nu au fost trimise date suficiente și documente justificative. De asemenea, Comisia semnalează discrepanțe între sumele transmise de Guvern în documentele Word și cele din documentele Excel și cer lămuriri suplimentare.
Președintele Klaus Iohannis a declarat, că situația privind aprobarea PNRR este “destul de bună”, având în vedere că planul este finalizat. Acesta a spus că preferă ca România să se consulte mai întâi cu Comisia Europeană privind toate proiectele înainte să fie implementate și să nu “ne oprim pe parcurs”.
„Situația este destul de bună, având în vedere că avem un PNRR finalizat și cred că aceste discuții cu Comisia sunt foarte benefice. Nu ne-ar ajuta o aprobare rapidă fără a merge în profunzime.
Mai bine sacrificăm încă o lună de zile sau două, clarificăm tot și când este gata pornim și le punem în practică”, a afirmat Klaus Iohannis.
Ministrul investițiilor și proiectelor europene, Cristian Ghinea, a declarat că PNRR este un „succes”.
Am cerut părerea românilor despre ce cred în raport cu declaraţiile contradictorii ale preşedintelui Iohannis şi liderii coaliţiei de guvernare responsabili cu întocmirea şi implementarea PNRR:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.