Un proiect emis de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) stipulează că porcii nu vor mai putea fi crescuți în gospodărie, atât timp cât România se va confrunta cu pesta porcină africană.
„Focarele de PPA pot fi controlate numai dacă sunt stabilite şi aplicate măsurile de biosecuritate pentru fiecare tip de exploataţie, iar atunci când acestea nu se respectă trebuie luate măsuri de sancţionare drastice. Aceasta, în condiţiile în care 50% din cele 4,1 milioane de capete de porci crescuţi pe teritoriul României se află în exploataţii non-profesionale. Având în vedere specificul virusului pestei porcine africane, pentru care nu există vaccin, respectarea unor măsuri minime de biosecuritate este una dintre cele mai importante modalităţi de prevenire” afirmă ANSVSA.
Printre altele, în document scrie că porcii nu trebuie hrăniți cu resturi alimentare, iar la intrarea în adăposturile animalelor trebuie să existe locuri în care încălțămintea gospodarului să fie dezinfectată.
Am cerut părerea românilor cu privire la această situaţie.

Sunteţi de acord cu introducerea unor reguli sanitare ce ar trebui respectate în gospodăriile private?
Credeţi că ar fi mai bine dacă s-ar interzice creşterea porcilor în gospodăriile private?
Credeţi că este necesar ca porcii crescuţi în gospodării să fie crotaliaţi?
Obişnuiţi să cumpăraţi carne de porc
În ce categorie de vârstă vă încadrați?
Sunteți bărbat sau femeie?
Care este ultima școală absolvită?
În ce regiune locuiţi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here