Cultura online

0
397

Este clar că tehnologia de azi a schimbat total stilul de viaţă al fiecăruia dintre noi. Criza medicală a forţat oarecum utilizarea tehnologiei mai mult decât oricând fiind necesară comunicarea şi dezvoltarea unor noi domenii de activitate dependente de aceasta. În această perioadă teatrele, bibliotecile, muzeele şi sălile de cinema au fost închise, competiţiile sportive şi alte evenimente culturale anulate. Totul s-a translatat în mediul online dar fără succes. Un spectacol de teatru sau de operă transmis în mediul online nu are aceeaşi vibraţie şi măreţie ca în sala de spectacol. Vizita unui muzeu sau a unui sit arheologic prin intermediul unui tur virtual nu mai prezintă acelaşi interes şi nu are aceeaşi intensitate cu starea pe care o ai atunci cănd eşti prezent lângă exponatul încărcat de istorie. Socializarea s-a redus doar la transmiterea de mesaje scurte către prieteni, rude şi cunoscuţi. Am întrebat românii pentru a afla câte ceva despre activităţile desfăşurate în timpul liber:

Vă consideraţi
În timpul liber preferaţi să mergeţi la
Obişnuiţi să frecventaţi cursuri pentru
Ultima carte aţi citit-o
Preferaţi să vizionaţi un spectacol
Preferaţi să citiţi o carte
În ce categorie de vârstă vă încadrați?
Sunteți bărbat sau femeie?
Care este ultima școală absolvită?
În ce regiune locuiţi?

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1030 de respondenţi, din rândul populaţiei adulte, rezidentă în România, în vârstă de 18 ani şi peste, eroarea fiind de plus – minus 3,1% la un nivel de încredere de 95%.
Datele au fost colectate pe baza chestionarului online, respectându-se raportul de reprezentativitate a eşantioanelor cu îndeplinirea criteriilor de relevanţă.
Validarea eşantionlui s-a realizat pe baza ultimilor date INS.
Insomar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.