În ultimul timp în spaţiul public există dezbateri pe tema pesticidelor şi a alimentelor care se presupune că conţin mai multe pesticide decâ limita maximă admisă.
Pesticidele sunt produse chimice (exceptând medicamentele) folosite pentru combaterea dăunătorilor plantelor și a produselor agricole stocate, precum și pentru combaterea vectorilor biologici ai bolilor omului și animalelor. Dăunătorii includ microbi, plante sau animale care concurează cu omul pentru hrană, distrug proprietatea, difuzează boli sau reprezintă o calamitate.
Pesticidele sunt substanțe sau amestecuri de substanțe ce conțin ingrediente biologic active împotriva dăunătorilor. Ingredientele biologic active sunt, în general, substanțe toxice cu potențial de degradare a mediului. Multe pesticide sunt toxice și pentru om. Din aceste motive producerea, ambalarea, depozitarea, transportul și utilizarea pesticidelor sunt reglementate prin lege.
Am întrebat românii pentru a afla ce cunosc despre aceste pesticide:

Cunoaşteţi ce sunt pesticidele?
Pesticidele sunt
Credeţi că pesticidele sunt dăunătoare pentru oameni?
Sunteţi de părere ca pesticidele să fie interzise ?
Credeţi că pesticidele existente pe piaţă pot fi înlocuite cu alte produse mai puţin dăunătoare?
Sunteţi de părere că în spaţiul public ar trebui să existe mai multe informaţii despre pesticide şi utilizarea lor?
Preferaţi produse din producţia
În ce categorie de vârstă vă încadrați?
Sunteți bărbat sau femeie?
Care este ultima școală absolvită?
În ce regiune locuiţi?

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1030 de respondenţi, din rândul populaţiei adulte, rezidentă în România, în vârstă de 18 ani şi peste, eroarea fiind de plus – minus 3,1% la un nivel de încredere de 95%.
Datele au fost colectate pe baza chestionarului online, respectându-se raportul de reprezentativitate a eşantioanelor cu îndeplinirea criteriilor de relevanţă.
Validarea eşantionlui s-a realizat pe baza ultimilor date INS.
Insomar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here