Potrivit Balanţei Forţei de Muncă, populaţia activă civilă era de 8696.4 mii persoane, reprezentând 44.8% din populaţia rezidentă a ţării. Din totalul persoanelor active civile, femeile deţin o pondere mai scăzută comparativ cu bărbaţii (47.1% femei faţă de 56.2% bărbaţi)

Populaţia ocupată civilă era de 8407.5 mii persoane, din care salariaţi 5426.2 mii persoane. Cei mai mulţi salariaţi lucrau în sectorul serviciilor (3409.6 mii persoane) iar în industrie şi construcţii erau ocupate 1887.3 mii persoane. În agricultură, silvicultură şi piscicultură erau ocupate 129.3 mii persoane. În 2019, rata de ocupare a resurselor de muncă a fost de 68.7% având valori mai ridicate pentru bărbaţi (74.5% faţă de 56.2% pentru femei). În 2020 situaţia s-a schimbat fiind cu totul alta, având în vedere criza medicală care pur şi simplu a desfiinţat foarte multe locuri de muncă. Am întrebat românii despre situaţia locurilor de muncă şi cum au reuşit să se descurce în această perioadă:

Aveţi un loc de muncă stabil?
În ultima perioadă aţi avut intenţia de a vă schimba locul de muncă?
În perioada crizei medicale v-aţi pierdut locul de muncă?
V-aţi angajat
Câştigul la locul de muncă vă
Salariul lunar net este în cuantum cuprins
În cât timp aţi găsit un loc de muncă calculând din momentul în care aţi decis să vă angajaţi până în momentul angajării
Având în vedere diferenţa dintre salariul brut şi salariul net aţi fi de acord să încasaţi mai degrabă această diferenţă asumându-vă riscurile lipsei unui contract de muncă?
Sunteţi mulţumit de locul de muncă pe care îl ocupaţi în prezent?
În ce categorie de vârstă vă încadrați?
Sunteți bărbat sau femeie?
Care este ultima școală absolvită?
În ce regiune locuiţi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here