Maghiarii interesaţi de fotbalul „românesc”

0
486

Guvernul maghiar condus de Victor Orban va face noi investitii in fotbalul romanesc. Dupa proiectele sportive Czikzereda Miercurea Ciuc si Sepsi Sf Gheorghe, guvernul Orban va investi 800.000 de euro intr-o Academie de Fotbal la Satu Mare, precum si în renaşterea unui club de fotbal la Târgu Mures.
Am cerut părerea românilor:


Majoritatea românilor- 55,05% apreciază că investițiile guvernului maghiar în fotbalul românesc trebuie monitorizate cu atentie de catre guvernul de la Bucuresti. Multi cetateni romani( 50, 97%) au sentimentul ca aceste investitii dirijate exclusiv in Transilvania ar putea fi parte a unui plan ascuns al Budapestei de a-si creste influenta politică in aceste zone cu o populatie minoritara maghiara importanta. Cu toate acestea, doar 27,38% apreciaza ca statul roman ar trebui sa descurajeze aceste investitii, in vreme ce 17,57% cred ca ele ar trebui, dimpotrivă, încurajate. Un procent relativ mic 15, 15%, apropiat de cel al sustinatorilor acestor investitii ale guvernului Orban in sportul romanesc considera ca ele contribuie la consolidarea relatiilor dintre Romania si Ungaria. Merita mentionat faptul că, 33,88% dintre respondenti nu ataseaza o semnificatie specială acestor investitii importante facute de guvernul Orban in cluburi sportive bine dotate din Transilvania.
Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1030 de respondenţi, din rândul populaţiei adulte, rezidentă în România, în vârstă de 18 ani şi peste, eroarea fiind de plus – minus 3,1% la un nivel de încredere de 95%.
Datele au fost colectate pe baza chestionarului online, respectându-se raportul de reprezentativitate a eşantioanelor cu îndeplinirea criteriilor de relevanţă.
Validarea eşantionlui s-a realizat pe baza ultimilor date INS.
Insomar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.