Minte sănătoasă într-un corp sănătos

0
473

Fiecare dintre noi face, în cursul unei zile, mai multă sau mai puţină mişcare fizică. Dar nu întotdeauna reuşim să facem suficient de multă mişcare pentru ca aceasta să ne ajute efectiv. De exemplu, este de admirat intenţia de a coborî pe scări două etaje la plecarea de la serviciu dar pentru a beneficia de avantajele mersului pe scări ar trebui să renunţăm la lift de mai multe ori pe zi şi mai ales la urcare. Dar nici această mişcare fizică nu este suficientă pentru a înlocui un program de gimnastică zilnică – este doar ceva mai mult decat nimic.
De ce ar trebui să facem mai multă mişcare fizică?
Efectul mişcării fizice asupra stării de sănătate depinde foarte mult de intensitatea, durata şi frecvenţa. O parte importantă a beneficiilor efortului fizic se obţin când depăşim o anumită durată (10 minute) de efort fizic constant, efectele fiind optime când ajungem la o durată de 30 de minute pe zi. Pentru a ne menţine în formă este ideal să facem mişcare cel putin de cinci ori pe săptămână, introducand mişcarea în programul zilnic într-un mod asemănător spălatului pe dinţi sau al duşului.
Am întrebat românii şi am aflat câtă mişcare fac:


Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1030 de respondenţi, din rândul populaţiei adulte, rezidentă în România, în vârstă de 18 ani şi peste, eroarea fiind de plus – minus 3,1% la un nivel de încredere de 95%.
Datele au fost colectate pe baza chestionarului online, respectându-se raportul de reprezentativitate a eşantioanelor cu îndeplinirea criteriilor de relevanţă.
Validarea eşantionlui s-a realizat pe baza ultimilor date INS.
Insomar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.