Elevii şi studenţii doresc reinventarea sistemului de învăţământ

0
357

Nu de puţine ori, sistemul de învăţământ a fost în centrul atenţiei opiniei publice dar nu pentru a dezbate vreo propunere privind îmbunătăţirea lui ci pentru critici sau pentru modificări, adăugiri la legea educaţiei. Criza sanitară a adâncit criza educaţională şi a schimbat şi modul în care se transmite informaţia către beneficiarii reali ai sistemului fără să existe o infrastructură corespunzatoare noului mod. Paradoxul este că beneficiarii sunt pregătiţi pentru noua provocare dar furnizorii de educaţie abia acum se pregătesc. Interesant şi totodată dezamăgitor este faptul că scopul pentru care se transmite informaţia si cerinţele în ce priveşte procesarea acesteia au rămas acelaşi, de memorare şi reproducere a informaţiei utilizând mereu aceleaşi funcţii, save as şi copy/paste.
Am cerut părerea românilor despre sistemul de învăţământ:


Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1030 de respondenţi, din rândul populaţiei adulte, rezidentă în România, în vârstă de 18 ani şi peste, eroarea fiind de plus – minus 3,1% la un nivel de încredere de 95%.
Datele au fost colectate pe baza chestionarului online, respectându-se raportul de reprezentativitate a eşantioanelor cu îndeplinirea criteriilor de relevanţă.
Validarea eşantionlui s-a realizat pe baza ultimilor date INS.
Insomar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.