Paşaportul COVID tot mai aproape de realitate

0
361
Comisia Europeană propune crearea unei adeverinţe electronice verzi pentru a facilita libera circulaţie, în condiţii de siguranţă, în interiorul UE în timpul pandemiei de COVID-19. Documentul ar urma să conţină numele, data naşterii, seria de paşaport sau carte de identitate şi, după caz, datele despre vaccinare, testare sau boală.
Cetăţenii români au reacţionat în mediile online şi nu numai la auzul acestei veşti. La începutul perioadei pandemice toţi oficialii europeni şi români au asigurat cetăţenii că nu va exista un astfel de document care să îngrădească dreptul la libera circulaţie în interiorul Uniunii. Cum drumul de la declaraţii până la fapte este foarte scurt iată că vom asista la împărţirea cetăţenilor Europei în două categorii: vaccinaţi şi nevaccinaţi. Dar de nevoie ce o să facă cetăţeanul?
Întrebaţi fiind, românii au răspuns:

46% au răspuns afirmativ
52% nu sunt de acord cu propunearea
2% nu îi interesează
Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1030 de respondenţi, din rândul populaţiei adulte, rezidentă în România, în vârstă de 18 ani şi peste, eroarea fiind de plus – minus 3,1% la un nivel de încredere de 95%.
Datele au fost colectate pe baza chestionarului online, respectându-se raportul de reprezentativitate a eşantioanelor cu îndeplinirea criteriilor de relevanţă.
Validarea eşantionlui s-a realizat pe baza ultimilor date INS.
Insomar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.