A se vaccina sau a nu se vaccina? Aceasta-i întrebarea!

0
379

Mai deunăzi românul se înscria pe liste pentru a achizitiona diverse produse electrocasnice pentru confortul propriu. Nu bănuia nimeni atunci că motivul pentru a te înscrie pe o listă astăzi va fi unul cu totul şi cu totul inedit. Vaccinul anti – covid 19 – este cel mai râvnit produs de pe planetă, iar pentru a primi acest vaccin este necesar să te înscrii pe lista de aşteptare deoarece există o altă listă, cea de priorităţi. Dilema celui ce solicită a fi vaccinat este cu mult mai mare de când a aparut pe piaţă un numar de 3 producători cu nume sonore în domeniu şi cu reclame care mai de care mai atrăgatoare. Citesc zvonurile de pe reţelele sociale, trag cu urechea la bârfele colegilor sau cască gura la televizor pentru a se lămuri ce să poarte în lupta împotriva virusului nimicitor.
Să fie Pfizer, Moderna sau Astra Zeneca.
Am cerut părerea românilor:
Sunteţi de acord să vă vaccinaţi anti – covid 19? Dacă răspunsul este da, cu ce vaccin aţi dori să vă vaccinaţi? Pfizer, Moderna, Astra Zeneca sau alt vaccin?
41% nu doresc să se vaccineze
38% doresc să se vaccineze dintre care 56% doresc să fie vaccinaţi cu vaccinul Pfizer, 40% cu Moderna, 2% cu vaccinul Astra Zeneca iar 2% cu alt vaccin.
11% nu îi interesează
7% invocă teoria conspiraţiei
3% sunt nemulţumiţi invocând diverse motive
Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1030 de respondenţi, din rândul populaţiei adulte, rezidentă în România, în vârstă de 18 ani şi peste, eroarea fiind de plus – minus 3,1% la un nivel de încredere de 95%.
Datele au fost colectate pe baza chestionarului online, respectându-se raportul de reprezentativitate a eşantioanelor cu îndeplinirea criteriilor de relevanţă.
Validarea eşantionlui s-a realizat pe baza ultimilor date INS.
Insomar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.