Morţi în plus sau în minus

0
372

După demiterea ministrului sănătăţii au apărut diverse speculaţii cu privire la raportările numărului de decedaţi din cauza virusului Covid-19. Un secretar de stat din Ministerul Sănătății cu atribuții de ministru spune că nu poate să-și dea seama cum ar putea să fie fezabile toate lucrurile spuse de Vlad Voiculescu în scandalul legat de raportările greșite ale deceselor covid. Acesta a menționat că e important să depășim și această etapă și să mergem înainte pentru că nu s-a terminat pandemia. Oare? După cum se vede problema principală pe care o are guvernul în acest moment este, cine preia portofoliul ministerului sănătăţii. Ce să mai credem şi pe cine?
Am cerut părerea românilor:


Românii fiind întrebaţi despre raportarea greşită a deceselor covid au răspuns în proporţie de 51.07% că această raportare greşită a numărului de decedaţi din cauza covid a fost făcută intenţionat pentru a menţine starea crizei sanitare la cote ridicate. 23.20% sunt de părere că această raportare greşită este doar o eroare umană în urma preluării şi procesării datelor, iar 25.73% suţin că această situaţie este dată de o reglare de conturi între membrii coaliţiei de guvernare.
Un număr mare de respondenţi 61.75% sunt de părere că dacă această raportare greşită se dovedeşte a fi adevărată atunci toate restricţii le impuse de autorităţi pentru gestionarea crizei sanitare nu se justifică atât timp cât restricţiile au ca fundament creşterea numarului de infectaţi cu virusul covid 19 sau decedaţi din cauza aceluiaşi virus. 17,86% cred că raportarea greşită nu are legătura cu răspândirea virusului. 13,40% propun ca autorităţile să se concentreze pe gestionarea crizei sanitare.
Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1030 de respondenţi, din rândul populaţiei adulte, rezidentă în România, în vârstă de 18 ani şi peste, eroarea fiind de plus – minus 3,1% la un nivel de încredere de 95%.
Datele au fost colectate pe baza chestionarului online, respectându-se raportul de reprezentativitate a eşantioanelor cu îndeplinirea criteriilor de relevanţă.
Validarea eşantionlui s-a realizat pe baza ultimilor date INS.
Insomar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.